Makaron Bartolini z zielonego groszku charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Groszek w swoim składzie zawiera znaczące ilości witamin z grupy B, a zwłaszcza witaminy B3, wpływającą na obniżanie poziomu cholesterolu we krwi. Dodatkowo zawiera witaminę K, dzięki której krew zachowuje właściwą krzepliwość. Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy.
Makaron gryczany gniazda Bartolinii, wytwarzany z nieprzetworzonej mąki gryczanej. Jego lekko chropowatą powierzchnię doskonale chłonącą sosy i dressingi, uzyskujemy dzięki specjalnym metodom suszenia oraz zastosowania matryc z brązu. Zawartość błonnika oraz uniwersalny smak sprawiają, iż stanowi on doskonałą alternatywę dla klasycznych makaronów pszennych.
Bartolini Eko to seria makaronów tworzonych z naturalnych surowców rolnictwa ekologicznego. Makarony pełnoziarniste Eko uzyskujemy z niskoprzetworzonych mąk ekologicznych zachowujących bogactwo wartości pełnego ziarna. Dobierając surowce dbamy zarówno o ich naturalne pochodzenie, jak i walory smakowe. Produkty te posiadają certyfikat rolnictwa ekologicznego. Makaron żytni pełnoziarnisty Bartolini jest doskonałą alternatywą dla klasycznych makaronów pszennych.
Product added to compare.